Testul miostatic se utilizează în wingwave:
1. La verificarea temelor date de client- multe teme au alte teme în spate, care dacă nu sunt identificate şi prelucrate, se lucrează la nivel de efecte, şi nu la cauză!
Cu ajutorul testului se poate verifica uşor daca tema dată de client este tema adevărată sau dacă este doar o „peredea de fum” în spatele căreia este cu totul altă temă.
2. În timpul intervenţiei, pentru determinarea celui mai bun traseu de urmat. De exemplu, in cazul în care pentru aceeasi problema am mai multe variante, verific cu ajutorul testului care este cea mai buna varianta pentru client. Exemplu – pentru un anumit fobie pot merge direct pe wingwave, sau uneori este OK şi Tehnica Fobiei din NLP (Disocierea Vizual –Kinestezica)
3. Protocoalele de siguranta, care sunt foarte importante. Cu ele se verifica şi ECOLOGIA, dar uneori te ajuta să găseşti teme pe care altfel le-ai fi ratat.
De exemplu, zilele trecute, la una din şedintele de coaching, am avut urmatoarea situaţie:
După închiderea temelor lucrate, la final, este un ultim protocol:
“Putem inchide această şedinţă” – în mod normal acest test este puternic (deci nu este stres) deci, totul este OK şi se poate inchide sedinta; (ca verificare se foloseşte şi “ Este ceva impotriva” care ar trebui sa fie slab, pentru că produce stres)
Un exemplu din practică – primul test- slab, al doilea puternic. Deci, automat, NU se putea inchide şedinţa! Folosind testul am gasit o temă în spate de la vârsta de 3 ani, când clientul respectiv a avut o problemă dermatologică, problemă care se rezolvase de mult, dar i-a afectat o parte din copilarie. Astfel, în sistemul lui neurologic nu erau încă procesate emoţiile de atunci, pe care am reuşit să le deblocăm în câteva minute.
Aceasta temă ar fi fost imposbil sau foarte greu de identificat cu alte metode.